تبلیغات
..:: خانه مد ::.. - راهنمای خرید مایکروویو


مخصوص خانم های شیک پوش و با سلیقه

درباره وبلاگ:






Powered by WebGozar

طبقه بندی:


آخرین پستها :


پر بیننده ترین ها :

آرشیو:


پیوندهای روزانه:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


نظرسنجی:


آمار وبلاگ:



پر بیننده ترین ها :


راهنمای خرید مایکروویو

نوشته شده توسط:زینب حیدری
جمعه 5 آذر 1389-17:31

مایکروویو

مایكروویو اختراع بزرگ قرن بیستم است . میلیون ها نفر در سراسر دنیا این وسیله را دارند و هر روز از آن استفاده می كنند. این مقاله به طور مختصر درباره مایکروویو و چگونگی عملکرد آن در پخت غذا توضیح می دهد که توضیحات مربوطه را در ادامه مطلب ببینید. 

 

مایكروویو

در سالهای اخیر با توجه به آلودگی محیط زیست ناشی از فرآیندهای آلاینده صنعتی، استفاده از منابع جدید انرژی كه حداقل آلودگی را به همراه داشته باشند، مورد توجه قرار گرفته است . در این راستا طی دو دهه اخیر استفاده از انرژی مایكروویو به عنوان منبع گر م ایش به طور وسیعی گسترش یافته است . تحقیقات انجام شده در این زمینه نشانگر آنست كه استفاده از این نوع انرژی، ضمن اینكه آلودگی محیط زیست رابطور چشمگیری كاهش می دهد فرآیندها را تسریع نموده و در كاهش هزین ههای انرژی نیز مؤثر است.

تاریخچه و اساس كار :

مخترع مایكروویو دكتر پرسی لی بارون اسپنسر است كه مهندسی خودآموخته بود . او نخستین بار در طول پروژه تحقیقاتی درباره رادار در سال 1946 متوجه نكته عجیبی شد . او داشت یك لوله خلاء جدید به نام مگنترون را آزمایش می كرد كه متوجه شد كه شكلا ت درون جیبش آب شده. این اتفاق بر ای دكتر اسپنسر جالب بود و تصمیم گرفت آزمایش دیگری انجام بدهد . این بار دانه های ذرت را نزدیك لوله گذاشت و دید كه ذرت های خشك می تركند و تبدیل به پاپ كورن می شوند. او نتیجه گرفت آب شدن شكلات و پخته شدن ذرت ها هر دو ناشی از بودن در معرض انرژی كم چگالی ماكروو یو است . دكتر اسپنسر آزمایش با سایر مواد غذایی را بر همین اساس ادامه داد چون فكر می كرد اگر ذرت این قدر زود پخته می شود چرا سایر مواد غذایی این طور نباشند . بعدها او جعبه ای فلز ی همراه با درب درست كرد كه نیرو ماكروویو از آن داخل شو د . انرژی كه وارد جعبه می شد نمی توانست خارج شود و میدان الكترو مغناطیس با چگالی بالاتر ایجاد می كر د . هنگامی كه غذا را در جعبه می گذاشت و انرژی ماكروویو را به آن می تاباند دمای ماده غذایی سریع بالا می رفت . آن موقع بود كه دكتر اسپنسر چیزی را اختراع كرد كه بعدها مایكرو ویو نامیده شد.

ماكروویو اختراع بزرگ قرن بیستم است . میلیون ها نفر در سراسر دنیا این وسیله را دارند و هر روز از آن استفاده می كنند، به خصوص با زندگی های امروزی كه همه برای بیرون رفتن از خانه عجله دارند و وقتی برمی گردند آن قدر خسته و گرسنه اند كه نمی توانند زمانی را برای طبخ غذای دلخواهشان اختصاص بدهند . ماكروفر محبوب قرن ما است چون غذا را در مدت زمان بسیار كوتاهی می پزد . همچنین مصرف برق آنها بسیار پایین است چون ماكروفر فقط غذا را گرم می كند و حتی تاثیری بر فضای داخل وسیله ندارد.

این امواج بوسیله قطعه ای به نام مگنترون باسرعت 2450 مگا هرتزمتساعد می شوند .یعنی می توانند در یك ثانیه دو میلیارد و چهارصد و پنجاه ملیون بار حركت تناوبی در یك ملكول انجام دهد .كه این حركت سریع موجب گرم شدن ملكولهای آب در ماده می شوند.

گاهی گفته می شود كه مایكرویو غذا را از داخل به بیرون می پزد. این گفته یعنی چه ؟

توضیحاتی كه می آید كمك می كند طریقه پخت با ماكروفر لمس كردنی شود . فرض كنید می خواهید در فر معمولی كیك بپزید . معمولاً كیك را در حدود 180 درجه سانتیگراد می پزند اما اگر دمای فر را به جای 180 روی 350 درجه سانتیگراد تنظیم كنید چه می شود؟ نتیجه این می شود؛ سطح كیك می سوزد در حالی كه لایه های درونی آن حتی گرم هم نشده است . در فرهای معمولی گرما به روش رسانش از سطح بیرونی غذا به داخلش منتقل می شو د . همچنین هوای داخل فر داغ و خشك می شود و رطوبت ماده غذایی را بخار می كند . به این ترتیب معمولاً سطح بیرونی غذا یا كیكی كه در فر معمولی پخته می شود ترد و قهوه ای می شود در حالی كه درون كیك مرطوب و نرم است .اما ماكروویو مواد را از داخل شروع به داغ كردن میكند ،كیك مورد مثال از داخل پخته شده ودر دمای مشابه نمی سوزد.

 

مزایای استفاده از مایكروویو

استفاده از ماكروفر برای پخت غذا در حفظ ویژگی های مغذی مواد غذایی موثر است . مواد معدنی و ویتامین ها در این روش پخت نسبت به دیگر روش های پخت و پز بیشتر حفظ می شوند چون در پخت با ماكروفر زمان كوتاه تری صرف گرما دیدن ماده غذایی می شود، پخت وپز در فضای بسته صورت می گیرد و آب یا لازم نیست یا به مقدار خیلی كم صرف می شود . همان طور كه می دانید آب زیاد، گرما دیدن سطح و پخت بیش از حد، مواد مغذی غذا را از بین می برد.

ماكروفر برای یخ زدایی مواد غذایی منجمد مثل گوشت، مرغ یا سبزیجات مطلوب است كه در عرض چند دقیقه انجام می شود و یكی از ایمن ترین روش های یخ زدایی است. مزیت دیگر پخت با ماكروفر حفظ عطر طبیعی غذاست كه باعث می شود نمك یا شكر بیش از مقدار لازم به غذا افزوده نشو د . ماكروفر غذا را با رطوبت خودش می پزد بنابراین لازم نیست چربی اضافی یعنی كره یا روغن به آن افزوده شود.

ماكروفر غذا را در زمان كوتاه بدون افزودن آب یا چربی می پزد بنابراین ویتامین بیشتری در آن حفظ می شود و چربی موجود در آن كم می شود یا به كلی از بین می رود. از طرفی همه انرژی در ماكروفر صرف پخت و پز می شود و بر ای گرم كردن ظرف یا طبقات فر هدر نمی رود بنابراین ماكروفر وسیله ای سازگار با مصرف بهینه انرژی است و اگر مجبورید مقدار زیادی غذا آماده كنید یا فر معمولی تان كاملاً پر شده استفاده از ماكروفر به صرفه تر است.

توجه كنید : مایكروویو با ماكروویو تفاوت دارد! مایكرو پسوندی برای ریز و كوچك بودن است و ماكرو پسوندی برای بزرگ بودن .مایكروویو یعنی امواج ریزی كه دارای فركانس بالا و طول موج كم است این در حالی است كه ماكروویو عكس آن است از اینرو دستگاهی كه شما استفاده می كنید مایكروویو است نه ماكروویو.

 



تاریخ آخرین ویرایش:جمعه 5 آذر 1389 17:45



Powered by
Abzarak.com