تبلیغات
..:: خانه مد ::.. - خواص درمانی ریحان


مخصوص خانم های شیک پوش و با سلیقه

درباره وبلاگ:






Powered by WebGozar

طبقه بندی:


آخرین پستها :


پر بیننده ترین ها :

آرشیو:


پیوندهای روزانه:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


نظرسنجی:


آمار وبلاگ:



پر بیننده ترین ها :


خواص درمانی ریحان

نوشته شده توسط:زینب حیدری
جمعه 30 مهر 1389-19:17

خواص درمانی ریحان

 " ریحان " کلمه ای عربی و به معنی " گل و سبزه " است که معادل این لغت  در فارسی " اسپرغم " گفته می شودریحان  گیاه بوته ای یک ساله ای است که معمولاً طول آن بین 20 تا 45  سانتیمتر است و دارای عطر و بوی مطلوبی است. رنگ ساقه ی بوته ی  ریحان سبز تند است و دارای برگ های منظم و بیضی شکل است .  گل های ریحان به رنگ سفید یا صورتی در ماه های مرداد یا شهریور به شکل  خوشه در انتهای ساقه ی ریحان ظاهر می شوند و پس از چندی از همین  گل ها تخم ریحان حاصل می گردد.  دو نوع ریحان وجود که یک نوع آن برگ های سبز و نازکی دارد و نوع دیگر برگ  های بنفش رنگ دارد.  گیاه ریحان بومی هند است. این گیاه هیچ گونه ترشح زیان آوری ندارد و تمام  بخش های آن مثل برگ ، گل و حتی ساقه آن بسیار معطر و خوشبو است.   از این رو در تمام دنیا به عنوان یک طعم دهنده و عطر دهنده به غذا مورد استفاده قرار می گیرددر مصر ، زنان گل های ریحان را در استراحتگاه افراد مورد علاقه شان  می ریزند ولی در مالزی ریحان را در محل دفن مرده ها می کارند . در  مولداوی رسمی وجود دارد که هنوز هم پا برجاست و آن این است که یک مرد زن مورد علاقه اش را با قبول دسته ای ریحان از او انتخاب می کندپزشکان قدیم به سختی اثر درمانی ریحان را قبول می کردند و بیشتر آنها  عقیده داشتند که ریحان گیاهی سمی و خطرناک است.

فواید و خواص درمانی ریحان:

 ریحان گیاهی معطر و بادشکن است. اگر چه بیشتر به عنوان سبزی خوردن یا طعم دهنده به غذا، مورد استفاده قرار می گیرد ولی خواص درمانی  خاصی هم دارد که از آن جمله :

 1 ریحان آرامش دهنده ی اعصاب است و برای درمان سردردهای عصبی  بسیار مؤثر است.  اگر 20 تا 50 گرم ساقه ی ریحان که دارای برگ و گل است را در یک لیتر آب  جوش بریزید و 12 دقیقه دم کنید . سپس آن را صاف و شیرین نمایید و پس  از هر غذا 1 فنجان بنوشید که غم و اندوه و افسردگی را برطرف می کند.

 2 ریحان گیاهی نشاط آور است. دم کرده ی 50 گرم ریحان که شیرین شده  باشد پس از هر غذا برای معالجه ی سردردهای یک طرفه  میگرن  وسردردهای عصبی مفید است . حتی استنشاق بوی ریحان له کرده سردردهای ناشی از سفر را برطرف می کند.

  3 دم کرده ی 50 گرم ریحان که با عسل  شیرین شده باشد برای برطرف کردن گلودرد و آنژین مؤثر استبرای درمان آسم  نیز می توان جوشانده ی غلیظی از ریحان تهیه کرد و روزی  چند مرتبه دهان را با آن شستشو داد.  جوشانده ی سرد آن نیز تب بر است. پس در بیماری های تورمی گلو و سرما خوردگی  حتماً از ریحان استفاده کنید.

 4 دانه ی ریحان نیز به علت داشتن لعاب فراوان نرم کننده است و در رفع ورم کلیه  و ترشحات زنانگی مفید است.

 5 ریحان ضد دل پیچه است ، پس چه خوب است افرادی که دستگاه گوارش  حساس دارند و سریع نفخ می کنند با غذا ریحان مصرف کنند.

 6 ریحان در درمان اسهال هم مؤثر است . خوردن تخم بو داده ی ریحان برای  درمان اسهال اثر شفا بخش دارد.

 7 جوشانده ی ریحان گرفتگی دستگاه گوارش را رفع می کند و ضد تهوع و استفراغ است.

 8 اسانس ریحان که بازیلیک نام دارد ، بسیار معطر و ضدعفونی کننده ی  دستگاه گوارش است و بوی سیر  و پیاز  را از دهان می برد. به همین دلیل  یک پای ثابت نان و کباب، ریحان تازه است.

9 ریحان میکروب اسهال و وبا  را می کشد و بوی آن پشه و مگس را فراری  می دهد . ریحان را در باغچه ی منزل خود بکارید تا به این ترتیب با حشرات مزاحم مبارزه کنید.

 10 به نظر می رسد که دانه ی ریحان برای رفع اثر زهر مارگزیدگی ، هم بصورت خوراکی و هم اگر به روی محل زخم گذاشته شود، مؤثر است. عقیده ای هم وجود دارد که ریحان می تواند زگیل  را درمان کند.

نظر بزرگان در مورد ریحان

  1- غذا را گوارا می کند                                                     . 2- منفذها را باز می کند.

 3 و 4- دهان و باد گلو را خوشبو  می سازد                             .5- اشتها  را به غذا افزایش می دهد.

 6- مرض را از بین می برد                                                  . 7- شخص را از بیماری  جذام  ایمن می گرداند.

 8- وقتی ریحان در شکم آدمی قرار گیرد، همه ی امراض را ریشه کن می سازد.

9-ریحان در درمان بیماری  سل  از قدیم الایام کاربرد داشته است.



تاریخ آخرین ویرایش:- -



Powered by
Abzarak.com